راهنمای جامع خرید پوشاک از ترکیه

بازدید کننده گرامی خوش آمدید. در این صفحه نحوه صحیح انتخاب یک محصول جهت خرید از سایت های ترکیه به شما آموزش داده می شود.

خرید پوشاک از ترکیه چه مزیتی دارد

ترکیه به عنوان یکی از همسایه های ایران بزرگترین کشور تولید کننده پوشاک - لباس و البسه در منطقه است. برندهای معروف پوشاک ترکیه مانند Lcwaikiki با تولید محصول با کیفیت و استاندارد حتی بخشی از بازار اروپا را در دست دارند. ترکیه علاوه بر تولید پوشاک و ملزمات آن در بخش تولید لوازم آرایش هم فعال است و برندهایی مانند آرکو ده ها سال است که وارد بازار ایران شده است و مشتری های خود را تثبیت کرده است.

علاوه بر شرکت ها و تولیدی های پوشاک ترک اغلب برندهای بین المللی نیز در ترکیه نمایند رسمی دارند. مانند ZARA , RAY-BAN , GANT , bershka و ... که در ترکیه نمایندگی رسمی و معتبر دارند و با خرید از آنها مطمین می شوید که آن برند اصل است.

نحوه انتخاب پوشاک مناسب ترک

چه نوع پوشاک و البسه ای ارزش خریدن دارند:
اجناسی که در ایران قیمت بالاتری داشته باشند. اجناسی که در ایران اصل و ارجینالشان یافت نشود. اجناسی که وزن زیادی نداشته باشند زیرا وزن زیاد منجر به بالا رفتن هزینه حمل آن کالا از ترکیه به ایران میشود و موجب شود قیمت آن محصول از ایران بیشتر بشود.

به هنگام انتخاب پوشاک دقت کنید که:
محصول مورد نظر موجودی داشته باشد و تمام نشده باشد. اگر جلو محصول کلماتی مانند: kalmadı - tükendi -tükenmiş - stokta yok- bitti - bitmiş و نظیر آنها مشاهده کردید یعنی این محصول در حال حاضر تمام شده است.

اگر جلو محصول نوعا با فونت قرمز رنگ نوشته بود son 1 ürün یا son 2 ürün این به آن معناست که فقط 1 یا 2 عدد از آن محصول موجود است. بهتر است محصولاتی در این حالت را انتخاب نکنید.

در هنگام انتخاب کالا حتما به توضیحات آن محصول توجه کنید و صرفا بر مبنای عکس آن جنس را انتخاب نکنید.

  • در مورد رنگ: نوعا رنگ اصلی کالا ممکن است با رنگی که در سایت قرار دارد مقداری کمرنگتر یا پررنگتر باشد. حتی رنگهای طوسی یا خاکی یا سبز یا سورمه ای ممکن است در تصویر متفاوت به نظر برسد.
  • در مورد انتخاب سِت لباس: در بسیاری از مواقع که عکس ست محصولی به تن مدل مانکن است ممکن است آن جنس ست نباشد و شما را به اشتباه بیاندازد. برای آگاهی از این مطلب به توضیحات آن محصول حتما دقت کنید یا سایر عکی های آن محصول را مشاهده کنید. کلمه سِت برای لباس به زبان ترکی Takım می شود. (ممکن است در موارد اندکی خود کلمه set را هم استفاده کنند) پس حتما باید در توضیحات آن محصول کلمه تاکِم موجود باشد. ضمنا وجود کلمه Üst در توضیح یک محصول یعنی فقط بالا تنه است و وجود کلمه Altı یعنی فقط پایین تنه است.

به این مثال ها دقت کنید:

eşofman Takım = ست گرمکن

eşofman Altı = شلوار گرم

 eşofman Üst = گرمکن(سویشرت)

راهنمای سایز بندی لباس در ترکیه

نحوه سایز بندی لباس ترک با لباس های ایران کمی متفاوت است. حتی بعضی از تولید کنندگان پوشاک و برندها سایز بندی مختص به خود را دارند. ولی اصلا جایی برای نگرانی نیست. زیرا تمامی سایت های معتبر جدول راهنمای سایز بندی دارند. این جدول به ترکی Beden tablosu نام دارد. برای نمونه به راهنمای سایز بندی لباس زنانه ترک در سایت کوتون توجه کنید.

جدول راهنمای سایز بندی لباس در ترکیه

مطابق این جدول ها می توانید سایز مناسب خود را انتخاب کنید. برای لباس هایی مانند شلوار به سایز بندی ها بیشتر دقت کنید. بخصوص سایز کمر. زیرا تغییر سایز کمر توسط خیاط به راحتی کوتاه کردن نیست.

نحوه تعیین قیمت یک محصول

تعیین قیمت خیلی دقیق یک جنس به تومان ایران برای محصولی که به ارز خارجی خرید میشود هیچ وقت امکان ندارد. به دلیل اینکه نرخ ارزها هر روز مقداری کم یا زیاد میشود. در نتیجه ممکن است قیمت بک شلوار جین ترک فردا نسبت به امروز چند هزار تومان تغییر کند. البته بعضی از سایتها قیمت لیر ترکیه را یک عدد ثابت می گیرند و کاری به نوسان قیمت ندارند ولی آنها قیمت لیر را بالا درنظر می گیرند تا هیچ وقت دچار ضرر نشوند و در این حالت همیشه خریدار متضرر است. همیشه قبل از خرید یک کالا از ترکیه قیمت لیر در آن سایت یا شخص را با بقیه مقایسه کنید.

نکته بعد نحوه محاسبه قیمت محصول است. مانند ایران و هر جای دیگری این کار ساده است. کافیست قیمت محصول را با هزینه پست جمع کنید تا قیمت مشخص شود. اگر به کلماتی مانند Kargo bedava,Ücretsiz kargo,Bedava gönderme و نظیر آن را دیدید یعنی هزینه پست از سایت تا آدرس سفارش دهنده جنس رایگان است.

این مورد تقریبا فقط برای آدرس های داخلی ترکیه به صورت رایگان دیده میشود و نه برای خارج ترکیه واحد پول ترکیه لیر است و نماد آن Ŧ است همچنان که علامت $ نماد دلار آمریکا است.

لیر ترکیه دارای پول خرد است به نام کروش. هر 100 کروش برابر 1 لیر ترکیه است. مانند 100 سنت آمریکا که برابر 1 دلار است. معمولا عرف این است که در خرید فروشهای اینترنتی اعداد و قیمت ها با پول خرد همراه است. مثلا 49.50 در این حالت ارقام سمت چپ لیر و دو رقم سمت راست پول خرد است یعنی عدد بالا چهل و نه لیر و پنجاه کروش است و نباید آن را چهار هزار و نهصد و پنجاه لیر خواند. این عدد 120.99 صدو بیست لیر و 99 کروش است. عملا 121 لیر است.

از چه سایت هایی خرید کنیم

تقریبا تمام سایت ها و فروشگاه های آنلاین در کشور ترکیه پرداخت آنلاین دارند و به درگاه پرداخت امن و استاندارد متصل هستند. با این وجود هنگام خرید از سایت های آنلاین ترکیه به موارد زیر دقت کنید

  • تا حد امکان از سایت هایی که فاقد فروشگاه فیزیکی در داخل ترکیه هستند و صرفا یک وبسایت معمولی هستند اجتناب کنید.
  • بهتر است از سایت هایی تک شعبه ای که فقط دارای یک فروشگاه هستند خرید نکنید. تجربه نشان داده در موارد معدودی اینگونه سایت ها سفارش را دیر ارسال میکنند یا به کل کنسل می کنند یا مشکلات دیگری پیش میاورند.
    برای آگاهی از این موضوع به قسمت منو پایین سایت مربوط بروید و دنبال واژه Mağazalar یا İletişim بگردید و روی آن بزنید. اگر آن سایت چند شعبه یا مغازه داشته باشد آدرس و تلفن هر کدام نوشته شده است.
  • سعی کنید در سایتهایی سفارش بدهید که از گواهینامه امنیتی SSL و پرتکل امنیتی HTTPS به صورت همزمان استفاده می کنند. برای اطلاع از این موضوع به نوار آدرس آن سایت نگاه کنید. باید سبز رنگ با یک آیکن قفل و توضیحات مالک گواهی نامه وجود داشته باشد. به تصاویر نمونه زید دقت بفرمایید:
    گواهی نامه امنیت سایت ترندیول
    گواهی نامه امنیت سایت بوینر
    گواهی نامه امنیت سایت گنت - نمایندگی ترکیه
  • اگر قیمت برایتان مهم است سعی کنید محصولاتی که تازه آورده شده است را سفارش ندهید. اجازه بدهید آن جنس از حالت فروش داغ خارج بشود و بعدا آن را بخرید.
  • به اجناس تخفیف خورده توجه کنید. به تخفیف های فصلی و مناسبتی توجه کنید. در بعضی موارد با توجه به سیاست فروشندگان و مدیران آن سایت اجناسی حتی زیر قیمت خرید به مشتری عرضه می شود.

در صورت نیاز به هر گونه راهنمایی از طریق تلگرام ارتباط برقرار نمایید. با تشکر "ادمین سایت"